top of page

Plantebaseret kost

Hanne Kudsk Jensen har i over 40 år lavet vegetarisk mad af økologiske & biodynamiske råvarer, til kurser og hverdag



Min interesse er at lave velsmagende, enkel og nærende veganer-/vegetarkost, og vise hvordan mælk, æg og kød kan erstattes af planteprodukter.

​​

Fokus er på processen fra "jord til bord" og på at bruge uforarbejdede råvarer, især dem, der vokser i vores eget klima.

​

Når jeg laver mad er målet at få sammensætning, farve og at få lidt fra hele planten med til et måltid. Jeg er ikke bange for, at jeg ikke får proteiner nok, for økologiske/biodynamiske hele korn eller uforarbejdede planter og produkter har masser af aminosyrer i hver eneste plantecelle, og indeholder mange mineraler og vitaminer. Fødevarer og sundhed er blevet en livslang passion.

​

Det er ikke en forudsætning at være vegetar for at deltage​​

hannes salatbord_edited.jpg
IMG_0384 (1).jpg

HANNES KØKKENWEEKEND​

En weekend hvert efterår

Lørdag 14-21 og søndag kl. 10-14

​

En weekend med plantebaseret madlavning og inspiration, hvor det vises hvordan Kullerup kurser laver maden til alle vore gæster

​

På kurset skaber vi lækre retter efter opskrifter, hvor nye råvarer også indgår. Vi har samtale og teori om sund mad. Jeg ønsker at inspirere til at forenkle den plante–baserede madlavning og gøre retterne smagfulde.

Vi ser også på vores køkkenhave hvis vejret er til det.

​

Forfatter Ester Andersen har inspireret ved mangeårig deltagelse, læs her om hendes bog ”Vegetariske Perler”

​

(se datoer og pris på forsiden)

 

​

Hannes Køkkendage

​

Udvalgte lørdage kl. 10 – 17

​

​

Med tanke paÌŠ kostens vej fra "jord til bord", benyttes nye produkter og uforarbejdede økologiske eller biodynamiske raÌŠvarer, der giver velsmagende, enkel og nærende plantebaseret kost.

Mælk, æg og kød erstattes af planteprodukter. Der laves lækre retter efter opskrifter, som deltagerne faÌŠr med hjem.

Retterne gøres smagfulde og følges op af samtale og teori om begrebet sund kost. Om muligt lægges en havevandring ind.
Det er ingen forudsætning at være vegetar/veganer for at deltage.

 

Holdene er paÌŠ 4 - 6 deltagere.

​

KAN DU SAMLE ET HOLDTIL EN KURSUSDAG, SÅ AFTAL TID PÅ 61 50 54 31

​

(se datoer og pris på forsiden)

hannes grønkål.JPG

Baggrunden for Hannes Køkken 

​​

Jeg blev vegetar da jeg i 1977 første gang kom til Kulleruphøjskolen, der dengang blev ledet af  Ragni og Jens Kristensen. De havde været vegetarer siden sidst i 40erne. I 70'erne var vegetarisme mindre kendt og blev betragtet som ”hippie-agtigt”.


Jeg er har taget en uddannelse i biodynamisk jordbrug på Rudolf Steiner seminariet i Sverige. Siden arbejdede jeg på en biodynamisk gård i Norge. Jeg lærte om dyrkning og opbevaring af grøntsager, om ostefremstilling og fremstilling surkål - og meget, meget mere. Jeg kom tilbage her til i 1981 og boede her 10 år, hvor jeg ofte lavede mad dagligt og til kurserne.


Da jeg traf min mand, som er veganer, blev det en ny udfordring at lave veganermad. Jeg synes det er spændende at afprøve de nye råvarer, som der virkelig er kommet et stort udvalg af de sidste årtier. Min baggrund i det biodynamiske gør, at jeg interesserer mig for fødevarekvalitet. Enkel, god og velsmagende mad, som styrker og ikke nedbryder vores helbred er meget vigtig. Den skal være lavet af rene råvarer, der ikke er dyrket med brug af kunstgødning og pesticider. ​

​

Vi spiser for at leve og ikke kun for at spise.

​

                                                              Hanne Kudsk Jensen

bottom of page